Doe jij wel genoeg aan SEO?

Het doel van een website of webshop is om aandacht te trekken die leiden tot een sale of een groter bereik. Je wilt via de juiste websites en zoekwoorden belanden op jouw website of webshop. Maar dat gaat niet zomaar daar moet eerst een professionele website voor zijn opgebouwd die alle SEO vakjes aankruist. Daarom is het belangrijk om SEO hoog in het lijstje van To Do´s te zetten, maar waarom?

Een korte uitleg over de term SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het nederlands vertaald naar zoekmachine optimalisatie. Door gebruik van zoekwoorden in teksten die hoog ranken in de zoekmachine van Google zorgt u ervoor dat uw website of webshop sneller omhoog komt dan de concurrent. Maar SEO uit zich niet alleen met zoekwoorden, ook door pagina’s aan elkaar te linken creëert u een groter bereik met meer kans op traffic. In simpele woorden is SEO dus het kwalitatief verbeteren van uw website om te zorgen voor meer bezoekers.

SEO zelf doen of laten doen?

Het klinkt makkelijker dan dat het is, populaire zoekwoorden in een tekst proppen en hopen dat het aanslaat. Maar om SEO goed uit te voeren is er een hoop kennis nodig om de juiste manieren toe te passen. Gelukkig hebben we genoeg hulpmiddelen om het wat makkelijker te maken, ik noem programma’s zoals Ahrefs of Google Analytics. Deze sites laten ons zien hoe een website het doet op een zoekmachine, hieruit kun je afleiden wat er verbeterd moet worden op gebieden zoals zoekmachine optimalisatie of zoekmachinemarketing. Aangezien het feit dat de kennis opdoen van SEO een hoop tijd kost raden we aan het uit handen te geven aan een online marketing bureau, deze weten de beste draai aan uw website te geven.

Facebook
Twitter
Pinterest