Je eigen WordPress website maken hoe gaat dat?

WordPress is een erg handig content management systeem om een website mee te maken. Het is gratis, makkelijk te installeren en je kunt er alle kanten mee op. TIjd om eens te kijken hoe je zelf een WordPress website kunt maken. Wat komt er allemaal bij kijken? Kun je het zelf of is het beter om het uit te besteden? Je leest het hier.

WordPress installeren

Als je beschikt over een domein en een hostingpakket is de eerste stap om WordPress te installeren via je hostingprovider. De meeste hosting providers hebben een handige  auto installer waarmee je WordPress met een druk op de knop kunt installeren. Je kiest alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord om te kunnen inloggen op de admin. Nadat WordPress is geïnstalleerd kun je echt aan de slag met je website.

Een WordPress template kiezen

Een ander groot voordeel van WordPress is dat je uit veel gratis templates kunt kiezen. Deze templates bepalen het uiterlijk van je website. Een nadeel is dat de templates door verschillende ontwikkelaars zijn gemaakt en je aan de buitenkant niet kunt zien over welke functionaliteiten de templates beschikken. Een ander nadeel is dat het aanbod zo groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je liever een op maat gemaakte template, dan kun je het beste een WordPress specialist inschakelen. Een voorbeeld hiervan is Nordique, met hun jarenlange ervaring kunnen ze je helpen om een WordPress website te maken die helemaal voldoet aan jouw eisen. 

Plugins installeren

Plugins zijn extra uitbreidingen waarmee je nieuwe functionaliteit kunt toevoegen. Een voorbeeld van zo’n extra functionaliteit is bijvoorbeeld een plugin waarmee je een contactformulier aan je website kunt toevoegen of kunt zorgen dat je website beter gevonden wordt op Google. Net zoals dat er talloze gratis templates zijn, zijn er ook talloze plugins voor WordPress te vinden. Voor bijna iedere functionaliteit die je zoekt zijn er wel plugins te vinden. 

Facebook
Twitter
Pinterest