Eigen webshop beginnen? Denk hieraan!

Tegenwoordig hoef je geen duur winkelpand meer te huren of te kopen wanneer je jouw eigen winkel wilt beginnen. Veel aankopen worden immers online gedaan. Zie jij een gat in de markt voor een bepaald product? Zijn er bijvoorbeeld maar weinig (online of offline) winkels te vinden voor een specifieke productgroep? Dan is het misschien wel mogelijk om een succesvolle webshop te starten. Voordat je aan de slag gaat met je eigen webshop, is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. 

Hoeveel mensen zijn op zoek naar jouw product?

Om een succes te maken van jouw webshop, heb je klanten nodig. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel klanten maandelijks op zoek zijn naar jouw producten. Dit kun je achterhalen door gebruik te maken van data. Wanneer je inlogt bij Google kun je gebruik maken van een ‘zoekwoordplanner’. Hier voer je een zoekwoord in en vervolgens laat Google zien hoeveel mensen per maand zoeken op dat woord. Is het aantal zoekopdrachten verwaarloosbaar? Dan bestaat de kans dat jouw webshop geen succes zal worden. Van slechts een handjevol klanten kun je niet leven.

Hoe zit het met de concurrentie?

Wil je online elektronica gaan verkopen? Houd er dan rekening mee dat hier veel concurrenten actief zijn. Denk aan concurrenten zoals Mediamarkt, Bol, BCC en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit soort partijen hebben vaak grote marketingbudgetten en zijn dus lastig ‘te verslaan’.

Maak je zelf je webshop? 

Om online te kunnen ondernemen heb je een website nodig. Heb je voldoende verstand van het maken van een website? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Wanneer je geen verstand hebt van het maken van een webshop, raden we je aan een Shopware specialist in te schakelen. Een internetbureau in Tilburg kan je hierbij helpen!

Facebook
Twitter
Pinterest