De voordelen van Social Media Marketing

Social Media Marketing is in het dagelijks leven niet meer weg te denken. Er zijn verschillende kanalen die zich richten op verschillende doelgroepen. Je social media kanalen zijn een verlengstuk van je website. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van social media marketing voor jouw bedrijf. We noemen hier de vier belangrijkste voordelen.

  1. Verbeteren van je naamsbekendheid

Een professioneel ingericht social media account zorgt voor het verbeteren van je naamsbekendheid. De verschillende social media kanalen richten zich op verschillende doelgroepen. Ook jouw doelgroep zit hiertussen. In het huidige tijdperk is het een gewoonte geworden om via social media op zoek te gaan naar producten en diensten. Wanneer je hier als bedrijf niet tussen staat, is dit dus een gemiste kans. Het is wel van belang om je account professioneel in te richten, dat zorgt ervoor dat je als bedrijf geloofwaardiger overkomt. Daarnaast wordt er veel content gedeeld gedurende de dag. Hier wil je natuurlijk tussen opvallen. Goede content en het gebruik van de juiste hashtags zorgt voor meer likes en dus meer zichtbaarheid. 

  1. Engagen met bestaande volgers

Bestaande volgers verras je met het plaatsen van nieuwe interessante content. Wanneer het je lukt om op te vallen in de tijdlijn bij je volgers, zullen ze je als merk en bedrijf nog meer gaan waarderen. Je blijft op die manier top of mind bij je doelgroep

  1. Interactie met je doelgroep

Je hebt direct contact met je doelgroep. Via de verschillende kanalen kun je ze vragen stellen, stellingen voorleggen en polls houden. Door te variëren in content zie je direct waar je doelgroep wel of geen interesse in heeft. Dit kan je ook helpen bij het lanceren van een nieuw product. 

  1. Direct sales

Via social media wordt er veel gezocht op hashtags. Wanneer je producten verkoopt via deze kanalen is het belangrijk de juiste hashtags te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld op Instagram en Facebook en link aan je post toevoegen, waardoor een product direct verkocht kan worden. 

Je kan ervoor kiezen social media uit te besteden of in eigen beheer te doen. Het kost veel tijd en energie om het goed in te richten, maar het levert je uiteindelijk ook heel veel op.

Facebook
Twitter
Pinterest