Home » Zoekmachine optimalisatie » Usability

Usability: Gebruikersvriendelijkheid voor uw bezoekers

De gebruikersvriendelijkheid van een website is van grote invloed op de zogenaamde gebruikerservaring van de website, ofwel het gevoel wat de gebruiker heeft tijdens het websitebezoek.

Doelgerichtheid en gemak staan voorop

Een internetgebruiker is heel vluchtig in zijn of haar gedrag. Vaak wordt een website tijdens het eerste bezoek niet eens echt bekeken, maar vooral ‘gescand’. Daarbij heeft de gebruiker een bepaalde verwachting bij de website. De bezoeker wil bijvoorbeeld informatie vinden of een product bestellen. Als de bezoeker niet tijdens het eerste bezoek bevestigd wordt in deze verwachting is de kans groot dat de bezoeker de website verlaat en een andere website zoekt om aan deze verwachting te voldoen.
Dit zorgt ervoor dat uw website doelgericht ingericht moet zijn en dat deze doelen relatief eenvoudig te behalen zijn. Het is daarom altijd van belang na te denken over wat u wilt bereiken met uw website.

Doelgerichtheid en gemak staan voorop

Door stil te staan bij het beslissingsproces van uw bezoekers is het mogelijk om de conversie van uw website te verhogen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van A/B testen. Dit zijn testen waarin bezoekers – zonder dat ze dit weten – verschillende versies van een pagina zien. Vervolgens wordt het succes van de verschillende versies gemeten, waarvan de best presterende uiteraard gebruikt wordt. Op deze manier is het mogelijk de website op basis van statistische gegevens te verbeteren.


Vraag nu een usability advies aan

Aanmelden nieuwsbrief
Laatste blog items

Een Google account toegang verlenen tot uw Analytics account
Een Google account toegang verlenen tot uw Analytics account
Het is vaak verstandig om de inzage in het Google Analytics account van uw website te beperken tot degene die hiervoor toestemming krijgen door u als...
Je klanten en contacten bereiken op Facebook
Je klanten en contacten bereiken op Facebook
Het genereren van like's op Facebook blijkt een uitdaging. Lees meer over hoe u posts zo kunt opzetten dat ze like's genereren voor uw bedrijf en uw website
Uw AdWords account koppelen met een Google klantencentrum
Uw AdWords account koppelen met een Google klantencentrum
Het koppelen van een AdWords-account aan een klantencentrum stelt de eigenaar van het klantencentrum in staat om uw campagne te beoordelen of te beheren zonder de noodzaak voor u om uw eigen login-gegevens te delen met een externe partij.

Gratis tools

Maak gebruik van de gratis SEO tools, om zo snel een aantal kerncijfers te zien van uw website op het gebied van zoekmachine marketing.


ByYourSite

ByYourSite Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor uw website?
ByYourSite is al 10 jaar in staat deze oplossingen te bieden voor diverse klanten.


Bys Hosting

Bys Hosting Bys Hosting levert diverse voordelige hostingpakketten voor zowel eenvoudige als de meer uitgebreide oplossingen.

Producten & Services
MailManager
Gratis SEO tools
Contact
Bys Online Marketing
t. +31 50 588 54 54
f. +31 50 588 54 69
info@bysonlinemarketing.nl
Vind ons ook op Google+